Περιγραφή Προγράμματος


Σκοπός

Το πρόγραμμα επιπέδου μάστερ στο Σχεδιασμό, Κατασκευαστική Τεχνολογία και Συγκολλήσεις απευθύνεται σε πτυχιούχους μηχανικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες σε ανώτερο επίπεδο σε προηγμένες τεχνολογίες στους τομείς των κατασκευών και των συγκολλήσεων.

Οι σπουδαστές του προγράμματος θα εξειδικευτούν με την απόκτηση ενός ευρέος φάσματος γνώσεων στα επιστημονικά πεδία της Μηχανικής Σχεδίασης, των σύγχρονων συστημάτων CAD/CAM σε κατασκευές πολύπλοκης γεωμετρίας, στη μεταλλουργία και τη μελέτη των υλικών, αλλά και σε περιοχές των σύγχρονων μεθόδων συγκολλήσεων, όπως είναι η τεχνολογία των Laser, των αυτοματισμών και του ελέγχου της ποιότητας.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για να ανταποκριθούν με επιτυχία στις σημερινές ανάγκες της βιομηχανίας στους τομείς των κατασκευών και των συγκολλήσεων. Θα είναι ικανοί να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τελευταίας γενιάς προγραμματιστικά εργαλεία, να χρησιμοποιούν σύγχρονο εξοπλισμό, να εφαρμόζουν νέες μεθόδους και να ελέγχουν και να αξιολογούν την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του σχεδιασμού της κατασκευής και των συγκολλήσεων.

Το Τμήμα έχει στη διάθεσή του τέσσερα εργαστήρια για υποστήριξη του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Εργαστήριο Μηχανολόγων Μηχανικών.
  • Εργαστήριο CAD / CAM Συστημάτων και Εργαλειομηχανών CNC.
  • Εργαστήριο Προετοιμασίας και Επεξεργασίας Υλικών.
  • Εργαστήριο Χαρακτηρισμού Υλικών.

Όλα τα εργαστήρια στεγάζονται στο νεόκτιστο κτίριο της Σχολής. Το κάθε εργαστήριο είναι ειδικά διαμορφωμένο ανάλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτει. Ο εξοπλισμός αυτός αποτελείται από πλήρως αυτοματοποιημένες πειραματικές διατάξεις, όργανα μέτρησης, υπολογιστικά συστήματα και ανάλογα λογισμικά για την καλύτερη και αρτιότερη διεξαγωγή των εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

Για τους αποφοίτους του προγράμματος δημιουργούνται εξαιρετικές προοπτικές για διακεκριμένη σταδιοδρομία τόσο για την ικανοποίηση υφιστάμενων αναγκών στην εγχώρια κατασκευαστική βιομηχανία, όσο και για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια από την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου, σε εξειδικευμένο προσωπικό, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών και των συγκολλήσεων. Επιπλέον, τους παρέχεται και η ευκαιρία να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Για ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στα μεταπτυχιακά προγράμματα κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαδικασία Εγγραφής

Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας που θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο.

Επικοινωνία

Φόρμα Ενδιαφέροντος